torsdag 31 maj 2012

Om mammas klarröda tovade väska

Stickade tovade väskor är någonting av min mammas specialitet, och den här gången har det blivit en i ett rödmelerat ullgarn. Väskan är stickad på ganska grova stickor, och sedan tovad med tvättsåpa i tvättmaskinen. För att den skulle bli lite stadigare syddes en bit heltäckningsmatta in i botten, och handtagen är dubbelvikta och fodrade inuti för att de inte skall töja sig alltför mycket.

Väskan är dekorerad med två blommor, som är virkade i samma garn som väskan och sedan tovade på samma sätt. Dessutom är blommorna pärlbroderade med röda glaspärlor.

Inuti är väskan fodrad med ett rött linnetyg, en rest efter ett annat projekt. Öglan till vänster är tvinnad, och med den stänger man väskan mot en stor brun 40-talsknapp som vi letade fram ur vår mycket omfattande knappsamling. 

Medan vi fotograferade väskan kom det en geting som också ville vara med på bild. Eller så var han eller hon nyfiken på de stora röda blommorna.

Och visst är det en riktigt snygg väska. Den är verkligen en färgklick som kommer att lysa upp den grå vardagsklädseln, i synnerhet till hösten och vintern då man ofta klär sig i mörkare färger. Dessutom är den helt unik, och man löper ingen risk att stöta på någon annan med en likadan väska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar