söndag 15 november 2015

Om den nya kanten på en loppisfyndad ullsjal

Av mina loppisfyndade sjalar som jag kom över under sensommaren är det hittills blott en som har blivit färdigställd och klar. Det är den röda ullsjalen som nu har fått en ny virkad kant i rött entrådigt ullgarn med små glaspärlor.

Jag har uppenbarligen dålig fantasi när det gäller virkade kanter, ty trots en del experimenterande med olika varianter så slutade det med att jag gjorde som jag brukar göra, det vill säga virkade vanliga enkla bågar av luftmaskor, fästa i varandra med en fast maska. Ett helt okej mönster men kanske inte det mest innovativa man kan hitta på. Jag hoppas att jag skall kunna vara desto mer kreativ när jag gör i ordning kanterna på de återstående två sjalarna, för att undvika att de får exakt likadana kanter de också.

Jag är i alla fall mycket nöjd med min loppisfyndade och tillika återbrukade sjal. Om den nu verkligen kan anses vara återbruk, vill säga, för hur definierar man egentligen det? Måste det vara någonting begagnat som får en ny funktion, eller räknas det som återbruk även om man gör i ordning någonting gammalt och använder det på samma sätt som det var avsett till? Nå, det är väl en definitionsfråga, förmodar jag, men jag betraktar det här som återbruk i alla fall. Och ett riktigt bra sådant, dessutom!

2 kommentarer:

 1. Hej
  Jättefin sjal och den är ju åter i bruk - det är väl återbruk!
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och ja det har du ju helt rätt i; är den åter i bruk så blir det återbruk. Bra definition av det ordet, tycker jag!

   Radera