söndag 4 november 2012

Om en gammalrosa handledsvärmare med volang

Nu har ännu ett par handledsvärmare färdigställts i detta hus. Denna gång är det mamma som har blivit klar med ett par som är stickade i gammalrosa alpackagarn.

Handledsvärmaren är resårstickad på strumpstickor för bästa passform, och volangen närmast handen görs som en sista avslutning på stickningen.

Handledsvärmaren kan naturligtvis bäras på flera olika sätt, men finast är det nog när man har den under en jacka eller tröja och låter volangen sticka fram ur ärmen, tycker jag. Det förhöjer även den mest mörka och tråkiga vardagsklädsel.

2 kommentarer:

  1. Å så fina! Skulle du kunna hjälpa mig att få fatt på mönstret till dessa?

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du tycker att de är fina. Det är några år sedan vi gjorde dem så exakt vilket mönster vi använde minns jag faktiskt inte. Förmodligen freestylade vi fram det själva eller gjorde ett hopplock baserat på flera mönster. Om du vill prova att sticka något liknande finns det en bok som heter Pulsvärmare - en inspirationsbok, och däri finns ett mönster på en handledsvärmare Margareta med flätor, spets och krås. Den påminner om den här, men är lite mer avancerad. Lycka till!

    SvaraRadera