måndag 3 september 2012

Om mitt virkprojekt i restgarner

I detta hus har vi gott om restgarner, och det tycks bli mer och mer för varje dag som går. Det tunna alpackagarn som vi brukar använda när vi stickar handledsvärmare finns det särskilt gott om rester av, så för att ta tillvara på det har jag börjat virka enkla sexkanter och sedan sätta ihop dem i ett oregelbundet mönster.

Först virkar jag sexkanterna i respektive färg, och sedan virkar jag ihop dem med ett lila garn, som vi har ganska gott om. Det blir lite som ett lapptäcke det här med, i alla fall som ett virkat lapptäcke. Tanken är att det så småningom skall kunna bli en filt, men hur stor den blir beror förstås på hur långt garnet (och mitt tålamod) visar sig räcka.

Min kära gamla virkkrok har varit med om ett och annat under åren, vilket framgår av bilden. Jag har naturligtvis fler än en krok att virka med, men just den här är en favorit som jag har använt till många projekt genom åren. Och nu är den med i arbetet med det här restgarnsprojektet också.

2 kommentarer:

  1. Wow, det där kommer ju att bli hur fint som helst! Jag diggar verkligen kombinationen av färger. Kul att du väljer en lite "udda" färg som lila till att binda ihop det hela med också. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din snälla kommentar. Det mest uppenbara hade ju varit att ta svart eller vitt garn att virka ihop sexkanterna med, men jag gillar precis som du lite udda färger. I det här fallet fick det bli lila. Och tillgången på restgarner styr ju vilka färger som skall ingå i filten, så jag behöver i princip inte fundera på det alls utan kan bara välja i vilken ordning jag vill ha dem. Och hur stor jag vill att filten skall bli.

      Radera