torsdag 16 augusti 2012

Om en stickad och tovad kasse i höstfärger

Hösten är kanske inte riktigt här ännu, i alla fall inte enligt vad kalendern visar, men i luften känner jag tydligt att den är på gång. Den här bärkassen i höstfärger som mamma har gjort är således passande för den åstundande årstiden. Den är stickad i ett sektionsfärgat tvåtrådigt ullgarn, och sedan tovad i tvättmaskinen. Modellen är ganska enkel; den har en rektangulär botten och sedan är den rundstickad i vanlig rätstickning ända upp till handtaget; där ett antal maskor maskades av och sedan lades upp igen, för att skapa det hål som utgör handtaget.

Vanligtvis brukar de tovade väskorna fodras, men den här bärkassen blev så stadig i sig själv att den inte behövde något fodertyg. Den översta kanten är dock dubbelvikt för att ge kassen mer stadga och för att undvika att handtagen inte skall töja sig alltför mycket.

Sammanfattningsvis blev det en praktisk bärkasse, som inte är tänkt att i första hand användas som handväska utan snarare till att bära större saker i, såsom till exempel böcker och pärmar som man har med sig hem från jobbet eller saker och ting som man har handlat. Och om inte annat kan man ju alltid använda den till att plocka äpplen i när dessa har blivit tillräckligt mogna.

2 kommentarer:

 1. Finfin kasse!

  Har blivit tipsad av Fale Artut (faleartut.blogspot.com) att sånna där stickade, tovade kassar är perfekta att ha med till affären och hålla antingen varma saker varma (typ färsk grillad kyckling) eller kalla saker kalla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar och tack för tipset. Det har vi faktiskt inte provat, men det låter ju som en jättesmart idé. Vi får nog göra ett litet test med den här eller någon av våra andra stickade och tovade väskor nästa gång det skall köpas frysvaror.

   Radera