lördag 9 juni 2012

Om mitt tenntrådsarmband i rött och lila

Rött och lila är två färger som jag tycker blir spännande tillsammans, och det här armbandet är gjort i just de färgerna. Somliga skulle kanske säga att de skär sig med varandra och därför inte skall användas tillsammans, men det håller jag inte med om. Själva armbandsmodellen är ganska enkel; den består av två fyrflätor med tenntråd och tjock nylontråd i rött och lila, och tre enkla tenntrådssnoddar.

Skenet bedrar dock lite, ty även om armbandet må se enkelt ut så är det inte riktigt lika enkelt att göra, eftersom man måste se till att båda flätorna är lika hårt åtdragna så att färgerna inte förskjuts utan ligger intill varandra hela tiden. Om man vill göra det lättare för sig kan man förstås använda sig av samma färg på all nylontråd i flätorna, eller kanske till och med nöja sig med ett smalare armband som bara består av en fläta och två snoddar. 

3 kommentarer:

  1. Vilket vackert armband. Tycker färgerna går bra tillsammans. Ska kanske väva något i rött och lila. Får väl vara lite djärv någon gång.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för de snälla orden. Ja, det är roligt att blanda färger som inte anses passa ihop. En vävnad i rött och lila låter riktigt tjusigt, så det tycker jag absolut att du skall prova på.

    SvaraRadera