söndag 1 april 2012

Om mitt tenntrådsarmband med små blå glaspärlor

Det här tenntrådsarmbandet är sytt av sju tenntrådsflätor trädda med små glaspärlor i olika nyanser. Det innebär ganska mycket pyssel och pill innan man är klar med ett sådant här armband, men det är det väl värt i slutändan. Det mest tidskrävande är förstås att sy fast alla flätorna med osynlig sytråd; man måste sy ett stygn i varje ögla, och det blir rätt många stygn när man har så många som sju flätor.

Däremot är det desto roligare att tänka ut olika färg- och mönsterkombinationer, och den här gången blev det riktiga vårfärger. Synnerligen passande för årstiden, tycker jag. 

5 kommentarer:

 1. Vilket vackert armband, som jag förstår ligger mycket jobb bakom. Jag har tassat runt på din blogg nu och sett så mycket fint, så hit kommer jag gärna åter.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för de vänliga orden. Nog ligger det en del jobb bakom, men det är roligt också, och väl värt det när armbandet är klart.

  SvaraRadera
 3. Var kan man hitta mönster till detta? Vill också göra ett, riktigt snyggt!

  SvaraRadera
 4. Jag har tyvärr inget mönster att tipsa dig om; jag har inte använt mig av något sådant utan hittar på allt eftersom. Men om du vill göra ett eget armband med pärlor och tenntråd tycker jag att du skall våga prova dig fram och testa olika varianter. Man kan experimentera, och det går att kombinera pärlor och tråd på många olika sätt, och det är absolut inte svårt. Jag är självlärd och lärt mig genom att testa, och ibland har det blivit bra och andra gånger har det blivit totalt misslyckat. Det viktigaste är att inte ge upp och ha tålamod. Så lycka till!

  SvaraRadera
 5. Så vackert! Väl värt att möda när resultatet blir så fint.

  SvaraRadera