lördag 16 mars 2013

Om ett armband med guldtråd

Ibland kan det vara roligt att variera sig och inte bara fläta armband med tenntråd, så den här gången har jag använt guldfärgad tråd istället. Tenntråd är dock betydligt enklare att arbeta med; både guldtråd och koppartråd är betydligt stelare och därmed mer svårarbetade. Så är man nybörjare rekommenderar jag att man börjar med den medgörliga tenntråden, och sparar guldtråd och koppartråd till framtida projekt.

Rött och guld  passar väldigt bra ihop, tycker jag, så tillsammans med guldtråden har jag använt en grov roströd nylontråd. Den mittersta flätan har jag sedan ramat in med två flätor av guldtråd och vita glaspärlor.  Jag hade egentligen tänkt ha röda pärlor där också, så att hela armbandet skulle gå i rött och guld, men jag hade inga pärlor i den rätta röda nyansen och då fick det bli vita istället. Man tager vad man haver...

3 kommentarer:

 1. Å så fint armband och vilken fin blogg jag trillade in på.

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för de vänliga orden.

  SvaraRadera
 3. Hej jag såg att du hade varit och hälsat på mig , tack för fin kommentar och jag fpår säga detsamma! vilka härliga armband och annat smått och gott du pysslar med !
  Ha det gott

  /Ylva

  SvaraRadera