onsdag 7 maj 2014

Om en mosstickad poncho i tweedgarn

Oftast visar vi ju bilder på sådant som vi har gjort som vi anser vara lyckat, men här kommer ett inlägg som handlar om någonting som nog får betraktas som misslyckat. Åtminstone i förhållande till hur det var tänkt från början. 

Mamma har länge längtat efter en stor och mysig poncho, och efter mycket om och men och bläddrande bland olika mönster beslöt hon sig till slut för att sticka den här. Den består av två raka mosstickade stycken som sedan har sytts ihop, och den är tämligen enkel att göra men det har givetvis tagit sin tid att sticka och sedan sy ihop den.

Runt nederkanten har den dessutom fått en virkad uddkant i samma tweedgarn som den är stickad i.

Ponchon visade sig dock inte alls bli så bra som det var planerat; den hade fel passform och kändes helt enkelt inte bekväm. Så beslutet togs att den nu skall repas upp och tanken är att det skall stickas en tröja av tweedgarnet istället. Om nu det blir som vi har tänkt oss, vill säga; det vet man ju aldrig. Det är förstås trist att behöva repa upp ett plagg som man har arbetat med under lång tid, fast å andra sidan är det en del av handarbetarens vardag; gör om, gör rätt...

2 kommentarer:

  1. Den ser ju ändå väldigt mysig ut, måste jag säga.

    SvaraRadera
  2. Förvisso, men den blev inte så perfekt som vi hade tänkt oss. Nu är garnet på väg att bli en kofta istället.

    SvaraRadera