söndag 23 mars 2014

Om ett yllebroderat armband

Mamma har gjort ett försök att brodera på ylle, och det första projektet blev ett litet armband med färggranna fantasiblommor. Broderiet är sytt på svart kläde med ganska tunn ylletråd.

Mönstret är egenkomponerat med inspiration från diverse mönsterböcker. Det svåraste momentet var dock inte att rita själva mönstret utan att överföra det till tyget. Vi provade olika sorters färgpennor och kritor avsedda för textilier, men insåg till slut att det enda för oss fungerande sättet var att använda vit textilfärg.

Armbandet är inte monterat ännu, men man kan se på baksidan hur det är tänkt att det skall fållas och fodras. Fortsättning följer således när det så småningom blir klart...

2 kommentarer:

  1. Vilket fint armband, ser fram emot att se det färdigt. Ett litet tips när det gäller att överföra mönster, så fungerar en sk. GELE- penna. speciellt när du ritar mönster själv, de finns hos bokhandlare, i olika färger. De används även till scrappbooking. Ha så kul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset; det får vi testa nästa gång. Det här är bara första försöket, och vi kommer nog att få anledning att göra fler broderier i framtiden.

      Radera