söndag 16 mars 2014

Om ett tovat karottunderlägg med älgmotiv

Ett tjockt och rejält karottunderlägg att sätta middagskarotterna på kan man med fördel göra själv. Detta har mamma tillverkat av grov militärfilt och kardad ull.

För att få rätt form på motivet användes små pepparkaksmått som mall. Figurerna är sedan torrtovade med tovnål och färgad kardad ull. 

Underlägget består av en framsida med tovat motiv och en odekorerad baksida. Inuti är det är det fyllt med ull och lite torkad lavendel. Fram- och baksidan är sedan hopsydda med langettsöm runtom. Detta var ett första försök; en slags prototyp-underlägg. Vi får se om vi kommer att göra fler försök framöver; fortsättning följer, i alla fall förmodligen...

2 kommentarer:

  1. Nu har jag läst mig genom hela din blogg och oj vad du är duktig och påhittig! Och vilken inspiration, det borde vara varningskyltar här för nu är jag sugen på att påbörja alla möjliga projekt! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för de vänliga orden - så roligt att höra. Och det var en kul idé med varningsskyltar; det får vi nog börja fundera på. Vi skulle ha en sådan i rubriken, kanske; en stickad variant, förstås... :-)

    SvaraRadera