fredag 3 maj 2013

Om kvastskaftsvirkning och gult

Jag läste nyligen om kvastskaftsvirkning och tyckte att det såg intressant ut, så jag bestämde mig för att göra ett eget försök. Jag satte igång och experimenterade med ett bomullsgarn i finaste smörblommegult som jag har lyckats få tag i. Av någon anledning har jag länge tyckt illa om just gult, kanske på grund av att jag växte upp i ett rum med gulmönstrade tapeter och helt enkelt fick nog av den färgen när jag blev tonåring och äldre. På sistone har jag dock börjat tycka om gult igen, av oklar anledning. Kanske har jag gått i barndom på nytt, helt enkelt.

Att virka på det här sättet med hjälp av en grov sticka var faktiskt väldigt roligt; lite ovant i början naturligtvis men när jag väl kom in i arbetssättet så gick det betydligt enklare. Och får jag bara träna lite till kommer nog fingrarna att bli ännu flinkare, skulle jag tro. 

Jag har dock inte riktigt bestämt mig för vad jag skall göra av garnet ännu, och har provat lite olika varianter. Jag började först på vad som skulle bli en sjal, men sedan tänkte jag att det nog skulle bli vara bättre att  göra en bordsduk av garnet istället. Eller också blir det någonting helt annat; det återstår ännu att se.

2 kommentarer:

  1. Det verkar ju inte så svårt men jag har aldrig känt till den tekniken men nu måste jag prova! Det ser ju så fint ut! Så duktig du är!

    SvaraRadera
  2. Ja, det tycker jag absolut att du skall prova. Det är inte ett dugg svårt, men däremot kan det som sagt vara ovant till en början. Man är ju van vid att virka på ett annat sätt än med hjälp av en grov sticka. Lycka till!

    SvaraRadera