lördag 20 augusti 2016

Om att välja rätt kanttyg till det handsydda lapptäcket

Mitt på golvet har jag mitt tvättade men fortfarande skrynkliga lapptäcke liggande. Tanken är nu att det skall kantas och det finns då några olika tyger att välja mellan: svart, beige, ceriserosa eller randigt. Jag har därför lagt ut täcket med de olika alternativen intill det för att se hur det skulle kunna komma att ta sig ut.

Det beige tyget till höger är av samma färg och slag som bottenfärgen, och det vore ett safe men måhända också ett ganska tråkigt val. Det randiga tyget är å andra sidan inte tråkigt alls men däremot kanske det är lite för livligt och färgglatt, även om det innehåller många av de färger som förekommer här och var i blommorna.

Det ceriserosa tyget var vad jag först hade tänkt kanta täcket med, men somliga uppfattade det som alldeles för skrikigt och då blev jag tveksam till om det verkligen är ett så klokt val att använda mig av det tyget. Och svart är ju en färg som passar till allt och som även skulle kunna gå att kanta det här täcket med, men frågan är om inte det bryter av för mycket med svart mot den beige bottenfärgen. Det är inte lätt att bestämma sig, och det skynkliga täcket får nog fortsätta ligga där det ligger ett tag till medan jag fortsätter att fundera på hur jag vill ha det...

4 kommentarer:

 1. Det rosa är väl alldeles utmärkt tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske blir det en rosa kant i alla fall. Jag funderar vidare...

   Radera
 2. Jag gillar inte ens rosa, men tyckte faktiskt att det tyget gjorde sig bäst till lapptäcket! Det gav det det sista lyftet på något sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren. Ja, kanske det får bli en rosa kant trots allt. Min första magkänsla sade mig att det rosa tyget är det kanttyg som jag skall ha till täcket, men sedan så blev jag tveksam då mitt smakråd tyckte att det skulle bli för skrikigt. Men jag borde nog följa min magkänsla, min instinkt och ditt råd, då rosa nog är den färg som passar bäst till täcket, efter vad det verkar.

   Radera